Уил Смит като робофоб - интервю

26.08.2004 г.
Уил Смит като робофоб - интервюКакъв точно е персонажът Ви в “Аз, роботът”?

Уил Смит: Детектив, който живее в Чикаго през 2035 г., в едно близко бъдеще, където всеки е на път да се сдобие с личен робот – почти като да си имаш тостер! И за пръв път един от тях – робот, а не тостер – е заподозрян, че е убил човек и аз съм натоварен с разследването. А най-важното е, че съм алергичен към нашествието на технологията.

-С какво този персонаж беше предизвикателство за Вас?

Уил Смит: Мисля, че за мен главната разлика се състоеше в това да се превъплътя в объркан човек, по-сложен от героите на този тип летни блокбастъри, където най-често изискват да развивам варианти на моя персонаж фетиш – Свежият принц от Бел Еър (от едноименния филм). Рядко съм имал възможност да играя роли на травматизирани мъже, наранени емоционално в миналото си.

-Героят прилича ли на Вас?

Уил Смит: Не. За разлика от него аз съм нетърпелив да видя това, което ни е подготвило бъдещето. Луд съм по новите технологии и по играчките, постоянно търся последните модели на пазара.

-Това не е първият път, в който спасявате света от катастрофа!

Уил Смит: Всъщност да. Но този път е различно. Няма нищо общо с “Мъже в черно” или с “Денят на независимостта”. Това, което ме привлече в идеята на “Аз, роботът” е, че в крайна сметка не роботите са в основата на проблема. Границите на човешката логика показват, че все още ние сме си най-големите врагове.

-Как протече първата Ви среща с Алекс Прояс?

Уил Смит: Срещнахме се около 6 месеца преди началото на снимките. Той ми представи много обстойно концепцията си за “Аз, роботът” и отговори на всичките ми въпроси. Така си дадох сметка какъв ще бъде светът от филма. Преди това много бях харесал “Градът на мрака” и “Гарванът”, подходът му към фантастиката, също новаторство, ориганалността и визуалните му идеи. С “Аз, роботът” той не остана в рамките на един-единствен жанр, а избра структура-меланж от елементи: от трилъра до романтичната драма, от ужасите до екшъна. Единственият начин за един актьор да даде най-доброто от себе си и да създаде уникален образ пред камерата, е да работи в тясно сътрудничество с режисьора.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.